top of page

Lidenskap og endorfiner


Treningsmanualer

Lidenskap og endorfiner..

Hva er din hobby? Hva er det du brenner for utenom jobb (om du er i en jobb du elsker)?

Her kommer mitt første, skikkelige treningsinnlegg! Selv om trening kun er 1 liten time av dagen, 3-5 dager i uken, så er det så utrolig mye mer også! Treningen gir meg styrke, mot, inspirasjon, energi og glede!

En viktig ting som Jack har lært meg er at jeg vil selv kunne bli kjent og kjenne musklene mine etterhvert som jeg blir bevisst dem. Forbindelsen mellom hode og muskler er en viktig del av teknikken, og jeg prøver å gjøre meg selv bevisst på hver enkelt muskel etterhvert som jeg trener dem. Det er spennende og utrolig givende å se kroppen forandre seg! Sakte men sikkert formes den slik jeg ønsker at den skal bli. Med riktige teknikker og råd så opplever jeg stadig fremgang. Og stadig kan jeg sette meg nye mål!

Jeg hadde min aller første, skikkelige treningsøkt for 2 år tilbake. Og i dag er jeg ikke bare bitt av basillen, jeg kan trygt kalle trening min nye hobby. Min aller første treningsøkt kan du lese mer om her.

Ettersom jeg allerede er godt i gang med et program, så tenkte jeg å oppsummere øvelsene vi gikk gjennom på fredagens treningsøkt. Per i dag trener jeg med PT Jack ,på Energi Trening Os, 2 dager i uken, og målet er å klare meg på egenhånd. Jeg trenger bare litt mer starthjelp!

Treningsprogram fredag 9. november:

Oppvarming - Her bruker vi som oftest 2 minutter, men burde nok helst brukt 5 minutter for å varme og myke opp alle ledd.

5 sett med Sumo squats

1 sett med bar - 20 repetisjoner

1 sett med + 10kg på hver side - 15 repetisjoner

1 sett med + 15kg på hver side - 12 repetisjoner

2 sett med + 20kg på hver side - 12 repetisjoner (PR!)

(måtte få PT til å filme meg når man skulle knuse en rekord)

5 sett med Bent Over Row

1 sett med bar - 20 repetisjoner

4 sett med + 5kg på hver side - 8 repetisjoner

5 sett med slynge for kjernemuskulatur

Hvert sett på 15 repetisjoner.

Følte meg som en ekte superwoman mens jeg strakk meg ut.

Men denne var tøff! Skal definitivt øves mer på.

6 sett med skulder-øvelser

Rotasjon med 2kg på hver side

5 sett med Battle Rope

5 sett a 40 sekunder - annenhvert kast på skrå magemuskler

Hele seksjonen ble avsluttet med litt stretching. Jeg har fått beskjed om

å bli flinkere til å strekke ut hjemme også. Det har visst strammet seg

litt bak lårene, og sånn vil man jo ikke ha det!

Jeg ser at det er vanskelig å forklare de enkelte øvelsene, men har prøvd så godt jeg kan! Neste gang blir det å ta litt flere bilder.

Jeg velger å dele litt av trenings-øktene mine for å pushe meg selv og dokumentere at det faktisk skjer ting med kroppen. Og for de som tenker at jeg kommer til å legge ut lettkledd-bilder etterhvert, dere må jeg nok skuffe.. De bildene er det kun meg selv og mannen min som får se ;)

Fortsatt god tirsdag!

 

Passion and endorphins

Whats your hobby? What is your passions besides work (if you have a job that you love)? Here comes my first, proper workout-post!

My workouts are done in an hour, and I do them 3-5 times a week. But its not only a workout, its so much more! To me working out gives me strength, courage, inspiration, energy and joy!

One important thing that Jack has taught me, is that I will be able to connect my mind to my muscles as I become aware of them. The connection between mind and muscles is an important part to get the technique correct, and I try to make myself aware of each little muscle I have. Its incredible rewarding and exciting to see the body change! Slowly its transforming and I’m getting the toned muscles that I want. But its hard work!

With the right techniques and advice, I am still experiencing progress. And I continue to set new goals for myself.

I had my very first muscle-workout 2 years ago. And today I’m not only doing my workouts because my body loves it, I’m doing it because I love it! It’s safe to say that strength-training is my new hobby. You can read more about my very first exercise here.

On my PT-sessions we do variable workouts, but with the same goal. Here’s a summary for the session we had on Friday. My goal is to do all my workouts alone. But I still need some guidance to get all the techniques correct and keep advancing. I love a good challenge!

Workoutprogram, Friday 9th of November:

Warm-up – Normally I only do 2 minutes of warming up, but I probably should do at least 5 minutes to warm up all joints.

5 sets of Sumo squats:

1 set with bar - 20 repetitions

1 set with + 10kg on each side - 15 repetitions

1 set with + 15kg on each side - 12 repetitions

2 sets with + 20kg on each side - 12 repetitions (PR!)

(This had to be recorded!)

5 sets with Bent Over Row:

1 set with bar - 20 repetitions

4 sets with 5kg on each side of the bar - 8 repetitions

5 sets with TRX rope - core

Each set with 15 repetitions

I felt like SUPERWOMAN while stretching my arms out.

And I cant wait to get better at this one!

5 sets with battle rope

Each set lasted 40 seconds. Every other throw of the battle rope,

was to hit the oblique abdominal muscles.

The whole session ended with some stretching. I’ve been told to do some more stretching at home. The back of my thighs has obviously tightened, and we cant have that!

I find it a bit difficult to explain the different exercises, but I’ve been doing my best! Next session I better take some more pictures.

PS: I choose to share some of my workouts to push myself and to document that I’m getting stronger. And to those who wish I would post some photos with less chlothes, stop reading. Those photos are only for myself and my husband.

Keep enjoying your Tuesday!

bottom of page