top of page

Prøv deg på en video-introduksjon!


Prøv deg på en video-introduksjon!

Ja, det kan jeg virkelig anbefale!

Fremtiden går i denne retningen. Og det er nok ikke lenge før de aller fleste arbeidsgivere vil ønske å bli introdusert for arbeidssøkerne på video før de velger å kalle inn til intervju i sine kontorer. Nedenfor finner du tips til hvordan du best mulig kan komme i gang og bli trygg på å filme en introduksjon av deg selv.

Du vil også se mitt første prøve-opptak, og i den forbindelse vil jeg gjerne benytte anledningen til å takke Ronnie, daglig leder hos Itarget, for video-opplæringen. Jeg hiver meg uti det, og håper at dette er med på å gjøre meg tryggere foran kamera!

Tipsene jeg fikk var følgende:

Husk vinkelen på kamera!

Det er smart å filme rett på eller litt ovenfra, framfor nedenfra. Det er jo ønskelig å vise seg fra den beste vinkelen?

Benytt gjerne Iphone

Bruk gjerne Iphone til filming, og skaff deg et stativ slik at du kan justere den i ønskelig høyde. Om du får til å få PC-en din i riktig høyde, så kan selvfølgelig denne også benyttes.

Øv deg på one-take

Det vil si at det kan være lurt på å øve seg på å gjøre opptak du ikke trenger å redigere. Dette vil gjøre at du sparer tid, og for gründere og alle andre med full timeplan, betyr tid penger. Så her er det bare til å sette igang med å øve!

Ikke del altfor mye personlig

Interesser og hobbyer kan du gjerne dele, men sivilstatus og eventuelle allergier er ikke nødvendig å nevne da dette er noe som ofte blir delt i hoved-intervjuet. Del det som kan fremme deg og dine egenskaper!

Vær tydelig på hva du vil

Skal du sende video inn til en konkret stilling, så vær konkret og tydelig på hvorfor du søker nettopp denne stillingen.

Fortell punktvis om dine egenskaper

For å korte ned videoen til 1-2 minutter, kan det være lurt å fortelle om din kompetanse og egenskaper punktvis og kort. Oppsummer gjerne egenskapene dine som en avslutning av introduksjonen også.

Se rett inn i kamera

Om du ser gjennom videoen min nedenfor, så ser du at dette er noe jeg må øve på. Og det er også noe som Ronnie hos Itarget nevnte at var veldig typisk for "nybegynnere" som skal filme seg selv. Det er veldig lett å bli flyktig foran kamera, så se for deg at du snakker med et annet menneske. Tegn gjerne en figur, eller ha en dukke foran deg som du kan se på rett bak kameraet. Kanskje det vil gjøre det enklere?

Jeg er gjerne prøvekanin, så kanskje flere ser at det ikke er så skummelt!

Comments


bottom of page